logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Видинска ученичка получи награда от данъчните

Валентина Ангелова, ученичка в Професионална гимназия „Асен Златаров“ във Видин, спечели последната десета награда в четвъртия сезон на образователния проект на НАП „Влез в час с данъците“. С правилните си отговори на теста за работа в чужбина Валя си спечели велосипед „Drag ZX Pro“, съобщиха от офиса на НАП във Видин.
Националната агенция за приходите провеждаше образователния си проект през последните четири години. Всички видински средни училища участваха активно в различните издания на проекта. Лекторите от офиса Видин изнесоха над 150 учебни часа, посветени на данъци и осигуровки пред почти 3500 ученици от 8 до 12 клас.
„Чрез изнасянето на уроци пред учениците и разяснения за необходимостта от плащане на данъци и осигуровки, правата и задълженията на гражданите и бизнеса, както и вредите от сивата икономика, приходната агенция си постави за цел да промени възприятията на младите хора и да ги подготви за предстоящия им досег с финансовата система. Към настоящия момент определено мисля, че сме успели. Можем да се похвалим с много активното участие на видинските ученици в проекта на НАП „Влез в час с данъците“, коментира Ирена Илиева, директор на офиса на НАП във Видин.
(Снимка – НАП-Видин)

Сподели в социалните мрежи