logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Видинчанка даде 7000 лева на измамници

На 23 февруари в 18,14 часа 79-годишна видинчанка е сигнализирала на телефон 112, че е станала жертва на телефонна измама, съобщиха от пресслужбата на полицията във Видин.
Жената разказала, че е оставила пред портата на дома си плик със 7000 лева след като непознат, представил се за полицейски служител, в поредица от телефонни разговори успял да я убеди да съдейства за залавяне на група лица, занимаващи се с измами. По случая в РУ-Видин е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.209, ал.1 от Наказателния кодекс.
Това е трета телефонна измама, осъществена в града от началото на годината, по добилата популярност схема с полицейски сюжет – необходимост от пари за оказване на съдействие на МВР. За пореден път служителите на реда напомнят на жителите на Видин и региона: Никога не давайте парични суми и ценности на непознати. Искането на пари в телефонни разговори, под какъвто и да било предлог, е сигурен знак за телефонна измама. Незабавно прекъснете разговорите и сигнализирайте в полицията – на място или чрез тел. 112.

Сподели в социалните мрежи