logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

„Единни за промяна“ излязоха с декларация срещу насилието и агресията

С декларация излязоха днес общинските съветници от групата на гражданско обединение „Единни за промяна“, в която остро осъдиха престъпното посегателство спрямо имуществото на своя колега Вардан Папикян.
От трибуната на Общинския съвет председателят на групата Росица Кирова призова всички свои съграждани да се противопоставят на опитите за налагане със сила на контрол върху живота на българските граждани.
Ето и пълният текст на декларацията:

„В нощта на 25 февруари тази година автомобилът на колегата Вардан Папикян бе разбит, изпочупен и залят с боя.
За нас подобна агресия е необяснима и тревожна. Затова остро осъждаме този вандалски акт.
Извършеното посегателство е сигурен знак, че в уж демократичното ни общество, където уж политиците си служат с уж аргументи има изобилие от недосегаеми за законите, първобитни хора, на които властта вреди ментално.
Нямаме никакво съмнение, че за нормалните хора, подобни деяния са недопустими и жалки. Все още обаче вярваме, че живеем в правова държава и органите на реда ще си свършат работата, а извършителите и по-точно техните подстрекатели, подбудители и поръчители няма да останат в обичайната графа „неизвестни“.
Народът е казал, че може да извадиш човека от селото, но селото от човека, онзи, конкретният човек, никога!
Подобен род комплексирани и увредени хора, трябва да бъдат лекувани. Липсата на ласки и внимание в детството и краткото осъзнаване на собствената им малоценност не бива да се трансформират в агресия. Жаждата за аплодисменти и венци не е подсъдна и не е укорима, буди смях, но излизането от зоната на аргументите и диалога в полето на отмъстителна комплексарщина е вече сериозен повод за тревога.
И ние, общинските съветници от Гражданско обединение „Единни за промяна“, осъждаме такива прояви.
Уважаеми съграждани,
Свидетели сме на саморазправа, насаждане на омраза, разделение и заплаха срещу личността, а това е тревожен сигнал за опит за налагане със сила на контрол върху живота на всеки един от нас. Ще го допуснем ли, зависи не от болния мозък на агресора, а от нас, българските граждани.

Видин, 28 февруари 2019 г.“.

Изображение (2)

Сподели в социалните мрежи