logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Предотвратен е палеж на Граничното във Видин

Полиция и прокуратура са предотвратили адски взрив във Видин. Ако палежът е станал, то градът е щял да пламне в огромен пожар. Това стана ясно от изявление в София на заместник-главния прокурор Иван Гешев и главния секретар на МВР Ивайло Иванов.
Миналият вторник е била получена информация, че ще бъде извършено голямо престъпление в района на Видин и Монтана. Заради сигнала на много места веднага били разположени секретни постове.
Във вторник през нощта двама души, които не са родом от Видин, се опитали да се вмъкнат в Граничното полицейско управление, където имало 10-тонна цистерна с нефтопродукти, а в близост – бензиностанция.
„Ако се беше реализирал планирания палеж – Видин щеше да гори една седмица“, каза заместник-главният прокурор Иван Гешев.
Арестувани са двама души. В автомобила им са открити туби с бензин. Към тях имало прикрепено пликче със запалимо вещество. Отделно от това са открити и спринцовки с друго вещество, което трябвало да се инжектира в пликчето. Бензинът в комбинация с двете вещества се превръща във взривоопасна смес.
В края на миналата година във Видин бе запален автомобила на разследващ полицай от ГПУ. След това бе подпален апартамент в блока му. Предполага се, че извършителите са объркали жилището, но целта е била именно подпалване жилището на униформения.

Сподели в социалните мрежи