logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Прокуратурата протестира присъда за убийство на видинчанка

Софийският апелативен съд намали на 8 години затвор присъдата на рецидивист, осъден на първа инстанция на 22 години. Наказанието е за грабеж и убийство на възрастна жена от Видин. Делото се проточи четири години. След последното решение на Темида роднините на починалата жена заявиха, че ще съдят страната в Страсбург, съобщи „Nova tv“.
П.П. от Белоградчик има 23 присъди за кражби и бе единственият заподозрян за грабеж придружен с побой над 94-годишната Емилия Бузова. Жената почина месец след нападението, а нападателят й получи 22 години затвор вместо доживотен, заради направените самопризнания, които по-късно промени.
Софийската апелативна прокуратура е внесла касационен протест срещу решението на Софийския апелативен съд, с което подсъдимият П.П. е бил оправдан затова да е употребил сила за отнемане на вещите на пострадалата, като е преквалифицирал деянието от грабеж в кражба, съобщиха от Апелативната прокуратура в София.
В решението си САС е отправил критики към органите на досъдебното производство при събиране на доказателствата в началния етап на разследването. Въпреки това, според Апелативна прокуратура, са налице годни доказателства за осъществено насилие върху пострадалата.
Зверството бе извършено на 15 октомври 2015 г. в дома на жертвата. Сигналът бил подаден на тел. 112 към 21 часа, когато видинчанин забелязал съмнителен мъж да излиза от жилищна сграда на ул. „Княз Борис I“ във Видин

Сподели в социалните мрежи