logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Млад шофьор удари четири коли във Видин

18-годишен шофьор е предизвикал катастрофа в централната част на Видин. На 7 април в 16,02 часа на телефон 112 е подаден сигнал за катастрофа в района на видинската жп гара. Пристигналите на мястото полицейски служители установили, че 18-годишен видинчанин (правоспособен водач категория „В“ с 4 месеца стаж) шофирайки лек автомобил „Фиат Пунто“ с несъобразена скорост по ул.“П.Яворов“ последователно блъснал два паркирани автомобила „Волво“ и „Мерцедес Спринтер“. Последният се отклонил и ударил още две коли – „Опел“ и „Тойота“.
На петте превозни средства са нанесени материални щети. Водачът е прегледан във видинската болница и освободен без наранявания. При проверка с технически средства, показанията на пробите му за алкохол и наркотици били отрицателни. При пътния инцидент няма пострадали граждани. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.
Два дни по-рано е станал друг пътен инцидент. На 5 април в 10,06 часа на телефон 112 постъпил сигнал за катастрофа, станала на пътния възел между път II-14 (Видин-Кула) и главния път Е-79. Жител на Козлодуй – водач на лек автомобил „Дачия“, не спрял на знак „Стоп“ и отнел предимство на идващия от Новоселци лек автомобил „Опел“, управляван от жител на селото. Пострадала е пътничка в Опел-а. Жената е с фрактура на дясната китка. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

Сподели в социалните мрежи