logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Облагородяване на видинския плаж, поискаха от „Единни за промяна“

Обновление на плажната дунавска ивица от крепостта „Баба Вида“ до района при „Телеграф капия“, където да бъде насипан нов пясък. Това предложение отправи общинският съветник от групата на „Единни за промяна“ Милен Милчев. Искането бе поставено по време на редовното заседание на Общинския съвет и заформилият се дебат по годишната програма за развитие на туризма на територията на община Видин.
По думите на Милчев е наложително районът при видинския плаж да бъде обновен, защото в момента е грозна гледка, както за жителите на Видин, така и за гостите на града. „Няма пречка общината да вложи средства и труд в терен, който е държавна собственост. Има ли желание, то винаги ще се намери начин“, аргументира предложението си съветникът.
Съветниците от „Единни за промяна“ подкрепиха с гласовете си и друго предложение – почистване и облагородяване на Шарампоя, която е изключителна историческа забележителност, но оставена на произвола на съдбата.
След дебати в зала, Общинският съвет възложи на администрацията да изготви количествено-стойностна сметка за видинския плаж и Шарампоя, която да бъде изпратена на областната администрация за предприемане на действия по обновление на двата обекта.

Сподели в социалните мрежи