logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Стартира онлайн конкурс за ученици „Имам бизнес идея!“

Екипът на Областен информационен център-Видин постави началото на онлайн конкурс за млади предприемачи: „Имам бизнес идея!“, съобщиха оттам. Целта е да се провокират интереса, творческата изява и да бъде насърчено предприемачеството сред подрастващите. В конкурса могат да се включат учениците от 14-18-годишна възраст от всички училища на територията на област Видин. Участниците трябва да създадат видеоклип на тема: „Имам бизнес идея!“ с продължителност до 2 минути и максимална големина до 25 МБ. Бизнес идеята трябва да има потенциал за развитие, както и допълнителни ползи за обществото – принос за опазване на околната среда, по-добро образование, здравеопазване.
Видеоклиповете на младите хора ще се събират до 12 май 2019 г. От 13 май, в продължение на десет дни, видеоклиповете стават публични и за тях ще може да се гласува. Оценяването става чрез харесване (лайкване) на клипа от потребителите. Гласуването се прекратява на 23 май 2019 г., в 10,00 часа. Преброяват се гласовете и се обявяват 10-те финалиста, сред които и двамата победители. Всички 10 финалиста ще бъдат наградени със спийкъри, като двамата участници с най-голям брой харесвания (лайка), освен спийкър, ще получат възможността да посетят „София Тех Парк“ в столицата, където ще участват на 1 юни 2019 г. в специално организирано събитие с официални лица и представители на бизнеса.
Всеки участник изпраща своя видеоклип към създаденото за целите на конкурса събитие във Facebook на Областен информационен център-Видин, като съобщение в Мessenger. https://www.facebook.com/events/2275727175799348/
Конкурсът се организира от дирекция „Централно координационно звено“ в администрацията на Министерския съвет и мрежата от 27 Областни информационни центрове за Европейските структурни и инвестиционни фондове в страната. Националната кампания е част и от инициативата на ЕК „Европа в моя регион“.

Сподели в социалните мрежи