logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

79 катастрофи за три месеца са станали в региона

79 катастрофи са станали от 1 януари до 31 март тази година на територията на област Видин. Тежките пътни инциденти са 15, с три жертви и 16 ранени. Само през първото тримесечие при проверки по пътищата в областта пътните полицаи са констатирали 4870 нарушения, за които съставили 1333 акта и 2197 фиша. Това съобщи днес на пресконференция комисар Петър Петров – началник на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР-Видин. Заедно с главен инспектор Стилиян Пешев – началник сектор „Превантивна и контролна дейност“ в РДПБЗН-Видин бе представена информация за предприетите мерки по обезпечаване на реда и сигурността по време на Великденските празници.
През последните седмици огнеборците са инспектирали 52 православни храма (църкви, манастири и параклиси) в региона, както и осем хотела в областния град. Нарушения не са констатирани. Проверени са пожарогасителите и евакуационните изходи на обектите.
Огнеборците припомнят: бъдете внимателни при боравенето със свещи в църковните храмове и домовете. Запалените свещи, носени по време на църковни церемонии, създават сериозни предпоставки за възникване на пожари. У дома не оставяйте свещите да горят без надзор, пламъкът лесно се прехвърля от един предмет на друг.
(Снимка – МВР-Видин)

Сподели в социалните мрежи