logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Христос Воскресе!

Възкресение Христово е Велик Ден на безкрайната Божия сила. Вечен Ден на незалязващата Божия радост в света. Христовото Възкресение е най-великото събитие в мировата история на християнското човечество. Извор на вдъхновение, светлина и радост.
Сърцето е олтар на Бога. Нека свещеният огън на Пасхалната радост да се разгори върху жертвеника на сърцата ни. В изблик на чист възторг топло да помолим Христа, Възкръсналия Спасител, Вечният пълноводен Божествен Извор на радостта да ни прати благословението на тази радост и да огрее сърцата ни с лъчите на тази небесна радост.
Да бъде тази светозарна радост винаги извор на духовна утеха. Да бъде тази чиста радост вдъхновение и освещение и на нашите земни радости, та животът ни, с Божие благословение, да се превърне в благоуханна пролет, която да цъфти в правда, светлина, радост, мир и братство!
Христос Воскресе! В тия две думи е цялата основа на нашия живот и на нашето бъдеще. От тях е породено християнството и в тях то ще намери своето спасително изпълнение. В тях е и най-дълбинната същност на нашите същества.
(Из „Възкресение Христово, пасха“, БПЦ)

Сподели в социалните мрежи