logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

В гробно мълчание общината разпродава имуществото на видинчани

Поредно шокиращо решение за продажба на общински имот гласува мнозинството в Общинския съвет, след искане на видинския кмет. По утвърдила се практика в управлението на сегашната местна власт, без всякакво обяснение и аргументи, отънялата торба с общински терени олекна с още един имот. Този път това е едноетажна къща с жилищна площ от 76 кв.м и общ терен от 224 кв.м, намираща се в централната зона на Видин, на ул. „Цар Александър II“.
„Разпореждането с общинска собственост преди всичко е инструмент на местната власт и местното самоуправление, с който общината решава конкретни проблеми и задоволява нуждите на гражданите. В това предложение обаче не е ясно каква е целта да се продаде имот, който е на централна градска улица. Защо през последните 5 години общината не е направила нищо за благоустрояването и поддръжката на своя имот, който е изоставен и се намира в такова занемарено състояние? Какъв проблем ще се реши с продажбата на този имот, който при добро стопанисване би могъл да бъде предоставен на нуждаещи се видинчани, на хора без дом, особено на наши съграждани, които са в неравностойно положение и имат здравословни проблеми?“. Тези въпроси отправи към кметската администрация председателят на групата общински съветници от „Единни за промяна“ Росица Кирова, но отговори така и не получи.
Запазвайки гробно мълчание по въпроса – защо общината разпродава имуществото на видинчани, мнозинството в ОбС отказа да гласува искането на „Единни за промяна“ за връщане на предложението на вносителя. И така с гласовете на ГЕРБ и компания къщата, ведно с терена, отива за продажба. С начална тръжна цена от скромните 31 000 лева. Защото сигурно вече някой си е харесал мястото. Поискал си го е и скоро официално ще си го получи от изпадналите в гробно мълчание и безпардонна наглост.

Сподели в социалните мрежи