logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Столични ученици помагат на възрастни и самотни хора в Белоградчишко

През почивни дни в община Белоградчик бе проведена дарителска акция по инициатива на ученици, учители и родители на деца от столичното училище „Проф. Иван Апостолов“. Идеята е на учителското семейство Полина и Атанас Димитрови, които поддържат редовен контакт с местната администрация, съобщиха оттам.
Благородната акция даде възможност социалните помощи, състоящи се от продукти и стоки от първа необходимост, да достигнат до крайно нуждаещите се възрастни, самотни и болни лица от селата на общината.
Изключително мили и трогателни, изпълнени с много вълнение и емоции, понякога и сълзи, са срещите между възрастните хора и децата. Всъщност повечето вече се познаваха от края на миналата година и проведената акция по време на Коледните празници. Тогава младите дарители обещаха отново да организират кампания и през тази година в дните след Великден. Всички посетени хора приемаха своите гости като родни деца и внуци, даряваха ги с много топлина и прегръдки, благодаряха за помощта и оказаното внимание.
След вълнуващите срещи и двете страни си дадоха дума добрите отношения помежду им да продължат.

Сподели в социалните мрежи