logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

34 катастрофи през април във Видинско

34 пътно-транспортни произшествия са станали през отминалия месец април по пътищата на Видинския регион. При инцидентите са ранени шестима, жертви няма, обобщиха от МВР-Видин.
12 от катастрофите са станали на главен път Е-79, две – на второкласни пътища, една на третокласен път, а останалите – по общински пътища. Причините за възникналите през април пътни произшествия са превишена скорост, отнемане на предимство и употреба на алкохол от водачите.
На брифинг от полицията съобщиха, че са предприели необходимите мерки за опазване на обществения ред, сигурността и безопасността на движение по пътищата в региона по време на абитуриентските тържества. Основен акцент е поставен върху организацията за безопасно и сигурно движение по пътищата. Засилен пътен контрол, с цел недопускане на инциденти при организираното придвижване на абитуриентите, ще осъществяват пътните полицаи, информира главен инспектор Владимир Герасимов. Планирани са и превантивни мерки за обезпечаване и контрол на рисковите маршрути, по които се очаква интензивно движение на абитуриентите и техните близки, включително и след приключване на баловете в нощните часове.

Сподели в социалните мрежи