logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Задържаха бивш полицейски шеф с контрабандни цигари

Контрабандни цигари за близо 9000 лева са били задържани в лек автомобил в района на село Иново, съобщават от пресслужбата на МВР-Видин.
Случаят е отпреди два дни, но едва днес бе оповестен. По неофициална информация, задържаният да превозва нелегалната стока е бивш служител на МВР, заемал доскоро ръководни длъжности в структурите на Видинска територия.
В хода на проведена специализирана полицейска операция по линия „Акцизи“, в село Иново, служители на РУ-Видин подали сигнал за спиране на лек автомобил „Дачия Сандеро“ с видинска регистрация. Колата пътувала в посока областния град.
Водачът не се подчинил на подадения светлинен сигнал и стоп-палката, а променил посоката на движение. Опитът му да избегне проверката се оказал неуспешен. Униформените спрели колата и установили самоличността на шофьора – 51-годишен видинчанин.
На задната седалка в превозното средство имало 1790 кутии цигари „Merilyn“ без бандерол. Контрабандната стока, на стойност 8592 лева, била иззета по надлежния ред. Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем по образуваното по случая досъдебно производство по чл.234, ал.1 и чл.270, ал.1 от Наказателния кодекс.
С постановление на прокурор от Видинската районна прокуратура той е задържан за срок до 72 часа и приведен в следствения арест. Работата на разследващите продължава.
(Снимка: МВР-Видин)
Сподели в социалните мрежи