logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Митрополит Даниил посети Москва и Дивеевския манастир

Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил, придружен от заместник ректора на Софийска Духовна Семинария – йеромонах Мелетий, е посетил Русия. По време на визитата са проведени срещи в Московска и Нижегородска епархии за запознаване с опита и работата на православните учебни заведения. Посещението се е извършило с благословението на Негово Светейшество Българския Патриарх Неофит, съобщават от БПЦ.
От българска страна на посещение в Москва са били и екип от преподаватели по Вероучение, както и спомоществователи на учебната дейност към Видинска света митрополия.
Първата работна среща е била в „Класическа гимназия Шичалин“ в Москва, където се съвместява изучаването на класически езици с преподаването на предмета „Закон Божий“. В рамките на престоя в Москва, митрополит Даниил се е срещнал с Волоколамския митрополит Иларион, председател на отдела за външни църковни връзки на Московската Патриаршия.
След поредица от срещи, българската група е продължила своето пътуване с поклонение в Дивеевската света обител, където са мощите на преподобни Серафим Саровски. Последвало е поклонение в Троице-Сергиевата Лавра и посещение в прилежащото към нея православно училище „Св. Сергий Радонежски“.

Сподели в социалните мрежи