logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Омбудсманът подкрепя протеста на видинските медицински специалисти

Днес, 13 юни, в 13,30 часа омбудсманът Мая Манолова идва във Видин, за да подкрепи протеста пред МБАЛ „Света Петка“ АД на медицинските специалисти, които от месеци настояват за достойни условия на труд и адекватно заплащане. Това съобщават от пресслужбата на Омбудсмана на Републиката.
„Вече имаме няколко национални протеста, много срещи и обещания, но засега нито едно от нашите искания в Декларацията от 1 март 2019 година не е изпълнено. Всички обещания се оказаха лъжи!
Защото г-н Кирил Ананиев обеща на 25 април 2019 година да качи на сайта на Министерството на здравеопазването Закона за съсловните организации за обществено обсъждане – това не се случи (имаме запис и протокол от срещата, на която лично той фиксира датата). Също така на няколко пъти бяха отпуснати по няколко милиона лева за заплати само на медицинските специалисти, но за съжаление милионите потънаха някъде“, пишат до Омбудсмана специалистите по здравни грижи от Видин. Те са категорични, че търпението им вече е свършило и преминават към ефективни стачни действия.

Сподели в социалните мрежи