logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Извънредно заседание на Общинския съвет за съдбата на видинската болница

Председателят на Общинския съвет във Видин обяви, че свиква на 9 юли извънредно заседание. Последното се организира по искане на две от групите общински съветници – на гражданско обединение „Единни за промяна“ и БСП. С подписка съветниците внесоха официално искане за провеждане на извънредна сесия, съгласно ЗМСМА.
Заседанието е с една единствена точка – приемане на позиция относно намерението за преструктуриране на МБАЛ „Света Петка“ във Видин.
Преди седмица здравният министър обяви, че се подготвя преструктуриране на отделения в трите болници в Северозападна България. Намеренията за закриване на отделения доведе до масово недоволство сред жителите на този край на страната и протести на лекари и здравни специалисти.
Общинските съветници от „Единни за промяна“ призовават на извънредното заседание да бъде обсъдено състоянието на видинската болница и да се потърсят разумни решения. „Необходимо е да се потърси работеща формула, която да не лиши видинчани от лечебно заведение или различни клиники към него. Само с декларации и позиции няма да постигнем нищо. Затова призоваваме заедно да потърсим и предложим модел, който работи“, заяви председателят на „Единни за промяна“ Росица Кирова.
Още преди дни от „Единни за промяна“ призоваха за организиране на спешна среща с ръководството на болницата, представители на лекарското съсловие и представители на Министерството на здравеопазването, за да бъде изготвена съвместна позиция и да бъде потърсено разумно, работещо решение на проблемите.
(Снимка: news.bg)

Сподели в социалните мрежи