logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Силата на гражданската борба – обявиха поръчките за пътя Видин-Ружинци

Своята малка победа по пример за отстояване на гражданска позиция завоюваха днес хилядите видинчани, жители на Видинския регион и Северозападна България, които месеци наред бяха непримирими и протестираха за изграждане на магистрален път от Видин до София.
Днес на официалния сайт на Агенцията за обществени поръчки вече са обявени първите поръчки за участъка Видин-Монтана. В частта Видин-Ружинци, разделен на три участъка, стартират две процедури. Едната е за определяне на изпълнител на строително-монтажни работи, а втората за избор на изпълнител за упражняване на консултантска услуга (строителен надзор).
Реалните стъпки по изграждането на така дългоочакваното ново трасе са факт. Безспорен е и фактът, че усилията ни, на нас, гражданите, дават резултат, когато сме единни и обединени. Въпреки трудностите, въпреки умишленото забавяне, некомпетентност и високомерно отношение на местни и държавни самовживели се в ролята си на пожизнено властници субекти. Въпреки техните спънки и глупави искания, служителите на Агенция „Пътна инфраструктура“ успяха професионално да работят и така, надяваме се, ще бъде и занапред. Защото ние, гражданите на Видин и региона, не бива да спрем дотук. Борбата за магистрален път Видин-София продължава и призоваваме за още по-голямо обединение.
Продължаваме напред!

Сподели в социалните мрежи