logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Огнян Ценков дава на съд решението на съветниците да подпомогнат медицинския персонал във видинската болница

Кметът Ценков обяви, че дава на Административния съд решението на Общински съвет – Видин за финансово подпомагане на медицинския персонал във видинската болница. Твърдението, че това решение противоречи на Наредбата на Общинския съвет е абсурдно, защото тя не може да противоречи на ЗМСМА. В този закон ясно е казано, че ОбС може да взема решения за подпомагане на търговски дружества с общинско участие, когато те имат важна социална функция.
Когато някой е искал пари, Общинският съвет е откликвал. Помагал е на граждани, на клубове… Сега медицински работници се нуждаят от подкрепа, видинската болница се нуждае от помощ.
През своя мандат кметът не е обжалвал нито едно решение на ОбС, защото успяваше „да убеди“ мнозинството да се гласуват само решения, които са по вкуса му. Тъжно е, че плахият опит на общинските съветници да покажат какво наистина могат да правят за своя град, ако пожелаят, среща толкова ожесточена съпротива от кмета Ценков.
Ние всички разбираме, че всеки лев в общинския бюджет е предварително разпределен. Десетки хиляди левове има за панаира, за увеселителни мероприятия, за пиар акции, за пресконференции, с които през последните няколко години кметът ни затрупваше.
Пари има за договори с телевизии, с медии и агенции, които да отразяват неговата „добре“ свършена работа.
Но в случая става въпрос за него мъничко и човешко.
Не става въпрос затова да наемеш принтери за 200 000 лева, нито да почистиш за още повече пари „Алеята на влюбените“, която отново е буренясала, при директно възлагане от общински съветник от близкото обкръжение на покровителя-депутат.
Не става дума за стотици хиляди левове, платени за консултантски услуги, които между другото така изконсултираха видинските кметове, та центърът ни заприлича на пародия.
Не, не става дума за такива неща. А за оцеляване. За спешна мярка. За 100 работни места. За видинската болница. За отговорността на всеки един, избран в този Общински съвет, към видинските граждани. Ето за такива неща става дума. За човешки неща.
А той, кметът, дава на съд това решение.

Сподели в социалните мрежи