logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Деца събират подписка, искат чист и зелен Видин

За по-чист и зелен Видин! Тази кауза подтикна две видински момичета, които вече втори ден обикалят родния си град в търсене на подкрепа за своята, будеща възхищение за годините им, гражданска позиция.
Вместо да се отдадат на игри и забавления през лятната ваканция, шестокласничките Станислава и Весела събират подписи за увеличаване броя на контейнерите за разделно събиране.
„Искаме да живеем в по-чист град и вярваме, че всички трябва да положим усилия затова. Малко хора събират отпадъците разделно, а улиците са мръсни“, казват момичетата. Тяхната идея не спира дотук и децата са решени да потърсят и подкрепа за озеленяване на Видин, особена след поголовната сеч из централната част на града.
„Едни ни подкрепят, други – не. Има хора, които ни казват: „Вие сте деца, това не е ваша работа, къде сте тръгнали подписи да събирате. След ремонта на площада ще видите как чудно ще стане…“, разказаха още двете момичета. Те обаче не се сърдят, когато възрастни хора ги отпращат и отказват да застанат зад идеята им. И вярват, че повечето видинчани са заедно с тях.

Сподели в социалните мрежи