logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Добрите идеи за Видин оцеляват във времето

Видин се радва на прекрасни инициативи, стартирали в близкото минало, под ръководството на млади, креативни хора с идеи. Такава инициатива, чието начало бе положено преди 10 години, всяко лято продължава да събира млади хора от близо и далеч в парка при крепостта „Баба Вида“. Фестивалът „The Bridge“, стартирал под ръководството на тогавашния заместник-кмета по хуманитарните дейности Борислав Ванков, продължава и до днес.
10 години след началото, безспорно можем да определим инициативата като добра. Тя е жива и се радва на голяма популярност сред младите хора. В сегашното, юбилейно издание, са се включили близо 400 талантливи младежи, обединени в различни работилници по изкуства.
„Тук е прекрасно, забавно, откриваме много нови приятели“, споделиха младите хора, които открихме да творят или почиват в ранния следобед в палатковия лагер на фестивала. Някои от младежите за първи път участват в „Tne Bridge“, а други отново са тук, за да потърсят ново вдъхновение за своите умения и дарби.
Да, младежкият фестивал „Tne Bridge“ е жив. И добрата идея, родена преди 10 години, продължава да жъне успех и набира популярност.
Надяваме се, че днешното ръководство на община Видин ще успее до края на своя мандат да положи началото на поне една подобна, смислена инициатива, която да продължи да съществува и след години. За съжаление през изминалите 4 години настоящите управници не успяха да родят подобна идея. Все още има време да се насочат от усвояването към трайните и значими неща.

Сподели в социалните мрежи