logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Ще има ли фолклорен фестивал в Дунавци?

Нормалното провеждане на международния фолклорен фестивал „Дунавци пее и танцува“ е под въпрос, след като видинският градоначалник Ценков отказва да предостави подвижната сцена на съседното градче. Това се оплака кметът на Дунавци Димо Скорчев, който в няколко докладни е отправил искане за предоставяне на сцената, осветлителна и озвучителна техника, както и на ансамбъл „Дунав“ и Духовия оркестър, за откриване на фестивала. Проблемът бе поставен и на последното заседание на Общинския съвет, на което Ценков се аргументира със строгата финансова дисциплина в общината, която изпълнява оздравителна програма.640-420-ognian-cenkov-niama-da-ima-problem-sys-snegopochistvaneto
„Това, което му искам не изисква средства. Оправданието, че община Видин е в оздравителна програма не влияе на сцената. Друг е въпроса, че г-н Ценков финансира подобни мероприятия в някои населени места, но това е изборно по негова преценка. Финансово не го ангажирам. И все пак до края на мандата Огнян Ценков е кмет на всички в община Видин“, заявява кметът Скорчев, който е изпратил писмо с молба за оказване на съдействие до премиера Бойко Борисов.
Фестивалът в Дунавци е насрочен само след броени дни – между 9 и 11 август, и отказът за съдействие, под формата на такива дребни неща като сцена е отчайващо жалък. Хората в Дунавци се питат и друго – с какво са заслужили подобно отношение от общинския кмет, който би трябвало да работи и действа с подобаващо се уважение и равнопоставеност към всички жители на общината?

Сподели в социалните мрежи