logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Приключва подаването на оферти за строителство на участъка Видин-Ружинци

Днес, 12 август, изтича срокът за подаване на оферти за строителство на отсечката Видин-Ружинци, част от цялостното трасе до Ботевград. След събиране на предложенията се очаква обобщена информация от Агенция „Пътна инфраструктура“ затова кои и колко са кандидатите за изпълнители. До 15 август пък ще се събират офертите за надзор по модернизацията на същото трасе, което е с обща дължина от 54,3 км.
Както и при тръжната процедура за избор на изпълнители на другата отсечка, между Мездра и Ботевград, така и при тази ще се приложи нова схема на плащане, която предвижда цялата стойност на договора да се разплати на изпълнителя след приключване на строителните дейности. Целта е бъдещите изпълнители на направлението Видин – Ботевград да работят максимално мобилизирано и да завършат обекта качествено и в кратък срок.
Обществената поръчка за проектиране и изпълнение на строително-монтажните работи за участъка от Видин до Ружинци е в три обособени позиции.
Очакванията са процедурите по изграждане на новото трасе да преминат без забавяния и строителството в отделните участъци да започне максимално бързо – искания, които отстояваха месеци наред с масови протести жители на Видин и Северозападна България. От АПИ подчертават, че пътят Видин – Ботевград е приоритетен проект, тъй като с цялостното хомогенизиране и модернизация на трасето от Дунав мост 2 ще се осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите „Хемус“, „Тракия“ и „Струма“. С изпълнението на проекта транзитният трафик ще бъде изведен от населените места, с което ще се повиши безопасността на движение.

Сподели в социалните мрежи