logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

АПИ подготвя процедурата за участъка Ружинци-Монтана

В процес на подготовка е документацията за обявяване на обществената поръчка по избор на изпълнител за строителство на участъка Ружинци-Монтана, част от цялостното ново трасе Видин-Ботевград. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) в писмо до гражданско обединение „Единни за промяна“ в отговор на поредното искане за информация по изпълнение на процедурите по изграждане на новия магистрален път.
От АПИ увериха, че паралелно се работи по проекта на ПУП-Парцеларен план, като се очаква до дни той да бъде представен в окончателен вид и да започне процедурата по реда на Закона за устройство на територията.
Приключили са и продължителите над две години съдебни процедури за участъка от Монтана до Враца, свързани със склад с боеприпаси в близост до трасето. В средата на март тази година е постановено окончателно решение на Върховния административен съд. В момента от АПИ се предприемат действия за разработване на допълнителен вариант на проектното трасе, което да е на безопасно разстояние от складовата база, съгласно изискванията на закона.
Както и досега гражданско обединение „Единни за промяна“ ще продължи стриктно да следи за изпълнението на поетите ангажименти за строителството на новия път Видин-Ботевград.
(Снимка – БНР)

Сподели в социалните мрежи