logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Събират средства за пострадалите от котастрофата в Борован

Вчера около 7.38 часа в село Борован ТИР се вряза в частен дом. Товарният автомобил “Скания” е бил управляван от гръцки гражданин, правоспособен водач, като същият се удря последователно в стълб на улично осветление и две къщи. Причината за инцидента е несъобразена скорост от страна на водача на товарния автомобил, при което той излиза в дясно от пътя и се удря в къща. Водачът е изпробван и за употребата на алкохол, който отчете резултат.

Пострадал е и пешеходецът Т. Т. Ч. от село Борован, който е бил около местопроизшествието.И двамата са откарани в ФСЦМП Бяла Слатина в стабилно
състояние.
Общинската управа на Борован започва акция в подкрепа на семейството на Петя Конецовска, чиято къща е разрушена. Кметът Десислава Тодорова потвърди информацията и призова всички българи да помогнат на семейството, изпаднало в беда.

„Ще обявим дарителска сметка в помощ на 5-членното семейство на Петя Конецовска. Всеки може да помогне според силите си, защото тя и близките й на практика са без покрив на главата след нелепия инцидент“, каза кметът на Борован.

Общинска комисия е направила проверка след инцидента и е установила, че домът е потенциално опасен за живеене. Констатацията може да помогне на пострадалото семейство да съди шофьора. Според кмета на Община Борован Десислава Тодорова, на последното си заседание местният парламент ще разгледа нейна докладна за отпускане на помощ на пострадалото семейство.

„Надявам се, че следващия вторник, на 24 септември, мнозинството ще помогне на хората. Направили сме постъпки пред пожарната за осигуряването на фургон /като тези, които бяха дадени на пострадалите семейства в Мизия след наводнението/, за да може семейството на Петя Конецовска да изкара зимата“, каза още инж. Тодорова.

В Борован настояват държавата да измести трафика на тежкотоварни камиони от центъра на селото, тъй като движението от и към ферибота в Оряхово на ТИР-ове и леки автомобили създава непосредствена опасност за живота и здравето на хората. Почти 10% от преминаващите през общинския център автомобили спазват ограничението от 40 км/час, останалите го нарушават грубо, казват местните хора.

Сподели в социалните мрежи