logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Позиция: Моите причини да гласувам!

Моите причини да гласувам:
Много хора ме питат за кого да гласуват.
Някои са тъжни, че “Единни за промяна” не участват, други са гневни от липсата на избор и решението ми аз да не участвам, трети апатично заявяват, че не виждт причина да го направят, защото нищо няма да се промени …
И понеже аз съм убедена, че всеки наш избор определя живота ни, всеки, ама всеки буквално …
Не само избора по време на избори, а и онези неща, които избираме да правим или не всеки божи ден. Дори и избора да отидем на протест или да останем мрънкащи или апатични у дома пред телевизора или на масата с Петко, Иван и Гошо ..

Затова ще ви кажа за кого аз ще гласувам на тези избори.
Или по-точно за кого няма да гласувам:
1. Няма да гласувам за наглия и арогантен човек, който заяви, че „пътя до Видин не е проблем“ и направи всичко възможно да смачка справедливите протести на видинчани. И който обеща да осигури хиляди работни места, да построи интермодален терминал и да привлече инвеститори, а вместо това не купи, дори и машинка за метене на листата по улиците … Да не говорим как постъпи с искането на медицинските ни сестри…
Няма да гласувам за него и защото с властта си се подигра на всяко едно конструктивно предложение на Единни за промяна и показа, че войнстващата некомпетентност е най-страшния бич за Видин.
И защото мисля, че никой себеуважаващ човек не би гласувал за надут пуяк в костюм, глътнал бастун и говорещ на Вие с подчинените си, докато ги третира като прислуга.
2. Няма да гласувам и за онзи, заради чиято алчност по бул.Панония смърди на градска тоалетна. И който така качествено „усвояваше“, че спести за докторска степен и даже взе, че си повярва, че може …
3. Няма да гласувам и за онези кандидати, които нагло заклеймиха протестите на видинчани и които в надпреварата си да оближат нечий кметски з@дник в общинския съвет убиваха всичко, което Единни за промяна предлагаха за Видин. И не само за това. А защото смятам, че този пост не е предвиден за неграмотни, безпросветни и откровено глупави хора, които приемат участието си като списък, за който някоя партия е осигурила съответните финанси … И купуват.
4. И за патериците на гореизброените няма да гласувам.
5. Няма да гласувам и за кандидатите за общински съветници, които козируваха послушно през последните 4, 8, 12, че и повече години на поредния самозабравил се кмет и с бездействието си докараха Видин до състоянието на буквално умиращ град.
Хората, които усвояваха и усвояват хонорари и фактури за стотици хиляди и които лицемерно сега изведнъж предлагат О, Чудо! „Нещо различно“ 😉 , а в общинския съвет през изминалия мандат не измъцаха поне веднъж, за да спрат бездарното съсипване на града. Същите, които освен да се кланят на вожда си и да получават заплати (и „законни“ приходи от общинската хазна или пък като директори на нещо като университет например) нищо друго не направиха за Видин, освен да узаконяват бездарни решения, за които ние днес плащаме.
А, и да не забравя: и които възмутено отхвърлиха предложението на Единни за промяна заплатите ни да са само символични, по лев, да речем, а заседанията на общинския съвет да се излъчват онлайн, а не след редакция (която между другото ви струва, ни струва, едни стотина хиляди годишно) …
Няма да гласувам за хора без принципи, за продажници, за подлизурковци, за страхливци, за недоучили и недотаковали (не е смешно, те като се докоснат до властта стават и едни големи любовници и изведнъж се пълни гарда с креватни роднини, и те на хранилка и в агитацията ..).
Но ще гласувам. Въпреки ограничителните условия, ще гласувам.
Ще избера някой скромен, почтен човек. И ще гласувам за личност. С надежда. И с риск да сгреша.
Ще гласувам за бъдещето на децата си и за всички онези, които не са тук, а биха могли да бъдат ако всеки от нас носеше поне мъничко отговорност за изборите, които всеки ден прави. И най-вече за избора, с който овластява някого, а после забравя да го контролира и забравя, че не кмета е работодателя, не депутата е работодателя, не председателя на общинския съвет или общинския съветник, а ние, гражданите сме работодателя!
И избраните трябва буквално да работят за нас, вместо да ходят бавно, да си говорят на Вие в огледалото и пълнят празните си джобове, докат „усвояват“ и отчитат на хартия усвоеното ..
Ще гласувам и защото не искам имената по списък, орките, платените и шпиц командата да определят бъдещето на родния ми град.
Ще гласувам с хиляди причини в сърцето и ума, защото зная и вярвам, че заедно можем да променим системата и съм благодарна, че ви има!

Росица Кирова

Сподели в социалните мрежи