logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Пожарът над Чипровци е локализиран

През цялата нощ срещу сряда пожарникари, военни, горски служители и доброволци останаха нащрек заради огъня в Стара планина.
Едно основно огнище е останало да гори в Балкана над Чипровци, след като още вчера пожарът там бе локализиран. Пожарът е част от най-големия пожар в момента на Балканския полуостров, който е обхванал около 51кв. км. От тази сутрин огънят е започнал да се прехвърля от Сърбия към българска страна, край Горни Лом и Белоградчик, до връх Миджур, това съобщи за радио Видин началникът на Държавно горско стопанство Чипровци Красимир Вълков:

„Към Миджур е прехвърлило пожар от Сръбско и е влезнало в резервата. Групи има и от Миджур и тука нашата група ще отиде на границата със ДГС „Чупрене“. Тука (б. ред. Чипровци) имаме едно огнище, засега имаме информация, че е останало, където отиват и военни, и група от горското, и от пожарната… това е, което мога да ви кажа. Получих информация от дежурните, които са били от пожарната.“

Около 120 души се борят с пожара над Чипровци, сред които едва 7 доброволци. Основният проблем при потушаването е голямата площ на пожара и труднодостъпния терен.

 

Сподели в социалните мрежи