logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Жители на Димово искат разделяне на трафика през Е-79

Силно обезпокоени жителите на община Димово се обърнаха за подкрепа към „Единни за промяна“ и „Гражданска инициатива за магистрала до Видин и тунел под Петрохан“, относно искане за разделяне на трафика от тежкотоварни автомобили по двете трасета между Видин и Монтана.

Като предприемане на превантивна мярка с цел намаляване на риска на всички пътуващи и облекчаване на  трафика до изграждането на новото трасе са едни от основните мотиви на жителите да поискат разделянето на пътя.

Припомняме ви, че от „Единни за промяна“ излязохме с искане до АПИ още през лятото на  2018 година и до скоро трафикът беше разделен, до момента в който не пуснаха и ремонтираният участък през Арчар, където тежкотоварни автомобили вече преминават и в двете посоки.

 

На Вашето внимание публикуваме пълният текст на Отвореното писмо от жителите на Община Димово:

 

ДО
АГЕНЦИЯ „ПЪТНА ИНФРАСТРУКТУРА“
Г-Н ГЕОРГИ ТЕРЗИЙСКИ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС НА АПИ

КОПИЕ ДО
Г-Н СВЕТОСЛАВ СЛАВЧЕВ
КМЕТ НА ОБЩИНА ДИМОВО
Г-Н ОЛЕГ МИКОВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА
ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДИМОВО

 

П Р О Т Е С Т Н О    П И С М О
от жителите на Община Димово

Относно: тежката пътна обстановка, засягаща отсечка Ружинци – Димово от международен път Е-79, част от Европейски транспортен коридор № 4.

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,

Като жители на община Димово поставяме най-остро въпроса за организацията на движението по горецитирания пътен участък, на който в последните 4 /четири/ години стават ежедневни пътно-транспортни произшествия с огромни материални щети и човешки жертви. Ние, като граждани многократно сме поставяли въпроса пред Общински съвет Димово, кмета на община Димово, Агенция Пътна инфраструктура и други ведомства и учреждения. По наше настояване бе излъчено предаването „Ничия земя“ на госпожа Даниела Тренчева от поредицата „Темата на Нова“ по Нова телевизия. До този момент няма видими никакви резултати!
С настъпване на зимните метеорологични условия /дъжд и евентуален снеговалеж/ катастрофите ескалират и стават ежедневие. Във времето, в което живеем, това е недопустимо и не можем да се съгласим, като жители на селищната система, че трябва да живеем под непрекъснат стрес, страх и напрежение.
Поради всички гореизброени обстоятелства, ние Ви заявяваме, че като жители на Община Димово не можем да търпим повече тези обстоятелства и искаме незабавно решаване на следните въпроси:
1. Организация на движението по път Е-79 да стане еднопосочно, като автомобилите, пътуващи по трасето Монтана-Видин, над 12 тона да бъдат насочени по път № III-112 – Монтана-Славотин-Смирненски-Брусарци-Дъбова махала-Дреновец-Добри дол-Арчар-Видин, а пътуващите от Дунав мост 2 Видин-Калафат в посока Монтана да минават по Е-79 през Димово-Бела-Скомля-Медовница-Ружинци-Монтана.
Обръщаме Ви внимание, че еднопосочното организиране на движението на товарни автомобили в обратен ред е изключително нецелесъобразно и рационално, и няма да доведе до намаляване на ПТП-та, и с което категорично няма да бъдем съгласни.
2. Апелираме за по-добра организация на поддръжката на горецитираното трасе за нормалната му експлоатация при есенно-зимни условия.

Жителите на общината са в очакване за срочно решаване на горния изключително голям проблем, като Ви уверяваме, че в случай на неправилно разбиране на поставения от нас въпрос ще предприемем съответни по-нататъшни действия. С увереност, че хората за които сме гласували, и на които се явяваме работодатели ще откликнат на проблема и ще го решат в най-кратки срокове, Ви желаем ползотворна и успешна работа.

26.11.2019 г. От жителите на Община Димово!

Сподели в социалните мрежи