logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Съдят рецидивист от Видинско, причинил катастрофа, в която загинал човек

Окръжната прокуратура в Монтана предаде на съд Т.З. по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 3, пр. 1, б. „б“, вр. ал. 1, б. „в“, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.
Обвиняемият З., който е на 30 години, е правоспособен водач с категории „В“ и „М“. Мъжът многократно нарушавал разпоредбите на закона за движението по пътищата, поради което бил санкциониран от органите на полицията, съобщиха от Bulnews.
На 31 юли 2018 г. обвиняемият управлявал лек автомобил „Алфа Ромео“, като на предната седалка до него пътувал и негов роднина З. Г. Около обяд тръгнали от Дондуково, за да се приберат в дома си в Дреновец.
Въпреки ограничението на скоростта извън населено място, водачът се движел с около 105 км/ч, при разрешена 90 км/ч. В допълнение на това З. бил под влияние на алкохол.
При излизане от ляв завой обвиняемият загубил напречна устойчивост на управляваното от него МПС, вследствие на което автомобилът напуснал пътното платно и се блъснал в крайпътно дърво. В резултат на силния удар седящият до водача З.Г. загинал на място.
Причината за настъпилата смърт на пострадалия е разкъсване на мозъка, вследствие на тежка множествена съчетана черепно-мозъчна и гръдно-коремна травма.
Предстои наказателното производство срещу обвиняемия Т.З. да продължи в съда.

Сподели в социалните мрежи