logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Медицински професионалисти от Видин отново взеха участие в националния протест

Исканията на медицинските сестри не са се променили, каза за Радио Видин Диана Богомилова, председател на дружеството на професионалистите по здравни грижи във видинската болница, която заедно със свои колеги участва в националния протест в София:

„От Видин бяхме малко хора, но имаше наши представители там. Исканията не са ни се променили по нито една точка, тъй като нямаме удовлетворение по нито едно от нашите искания. Продължаваме да се борим. Някои от момичетата останаха в палатковия лагер. Ще се стои на палатка пред Министерски съвет, докато премиерът не ни чуе, защото се оказа, че министърът на здравеопазването нищо не може да промени.“

10 медицински специалисти са напуснали видинската болница само откакто са започнали протестите на професионалистите по здравни грижи тази година:

„Във Видин няма абсолютно никаква положителна промяна. Има отрицателна промяна. Останахме по-малко здравни специалисти. Останаха по-малко лекари. Неврологичното отделение е застрашено от закриване. Няма промяна в основните искания- нито за повишение на заплатите, нито за увеличаване на хората, които работят в системата, нито на качеството на труд. Десет месеца тъпчем на едно място, за да бъдем чути, да бъдем забелязани. Това се случи за тези 10 месеца. Разбраха, че в България имаме такова съсловие.“

Според Диана Богомилова за решението на някои от проблемите са нужни дългосрочни мерки, но има и такива, за които е нужна само добра воля.

Източник: Радио Видин

Сподели в социалните мрежи