logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

11-класничка от Видин ще е посланик на България в Младежки форум за лидери

Зорница Василева от Видин ще представя България на младежкия форум, който ще се проведе в началото на март в австрийската столица Виена. Форумът се организира от Службата на ООН за наркотици и престъпност. Целта на програмата е да се направи обмен на идеи и виждания на младите хора за превенция на употребата на наркотични вещества и промоция на здравето, съобщиха от пресслужбата на Община Видин.

Ежегодно държавите-членки на Организацията на обединените нации номинират младежки лидери, които се ангажират с политики, нови визии, послания и перспективи срещу ограничаването на глобалните зависимости.

В ООН младежите преминават два изпитни етапа, където единадесетокласничката от Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“ се справя отлично.

Зорница Василева, която е председател на Общинския младежки съвет за превенция на зависимости, е избрана сред българските кандидати от Министерството на здравеопазването. Тя е петият доброволец от Видин, който ще представлява страната ни на световния форум, който ще се проведе в австрийската столица от 2 до 4 март.

Източник: Радио Видин

Сподели в социалните мрежи