logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Затвориха „Петрохан“ за всички моторни превозни средства

Тежка е пътната обстановка през прохода „Петрохан“, ограничено е движението за всички моторни превозни средства заради завъртял се бус. За да бъде почистен пътя е изкаран и роторен снегорин. Обилният снеговалеж затвори пътища и остави без ток села на различни места в страната. Сняг вали в цяла северозападна България. Международният път Е-79 и автомагистрала „Хемус“ са затворени за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона.
Пътноподдържащите фирми са на 24-часов режим за почистване на републиканските пътища и осигуряване на движението при зимни условия.
За повишаване безопасността при пътуване ще се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър и снегонавяванията, трафикът ще се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.
Пътната агенция апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Шофьорите, на които не се налага спешно пътуване да отложат тръгването. Днес около обед от запад на изток валежите ще спират и облачността ще намалее.

Сподели в социалните мрежи