logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

2 километра републикански пътища без винетки иска Монтана

Община Монтана ще внесе искане до Агенция пътна инфраструктура да бъде премахната винетната такса за две пътни отсечки,съобщиха от Радио Видин. „Едната касае околовръстния път, успоредно на улица „Диана“, а другата от кръговото към село Николово“, поясни кметът Златко Живков.

„Улица „Диана“ и околовръстния път „Диана“ засега е част от републиканската мрежа II 81. Ние ще внесем искане да бъдем освободени от винетка, но срещу ангажимента да поддържаме този път. Второто място- от кръговото до млекозавода бившия- до „Лактис“, тъй като това касае основно селата Николово и Белотинци- касае сметосъбирането ни и пътуването на всички хора до двете села. Това са двата участъка, които ще предложим на АПИ да бъдат освободени от винетка. Така или иначе, тези пътища ние ги поддържаме, мантинелата на „Диана“ я чисти Общината, а не ОПУ, така беше и досега. А от кръговото целия този участък- косене, миене и всичко останало, плюс знаците, се поддържа от Общината.“

Общата дължина на двете пътни отсечки, за които ще бъде внесено искане за освобождаване от винетка е около 2 километра, уточни Златко Живков.

Сподели в социалните мрежи