logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Затварят три гранични пункта със Сърбия

На границата с Република Сърбия е въведена временна забрана за влизане на територията на западната ни съседка на чужди граждани, пристигащи от Италия, Китай, Южна Корея, Иран и Швейцария.

Забраната се отнася за всички пътуващи, включително и транзитно преминаващите през Сърбия чужди граждани, съобщиха от пресцентъра на МВР.

От 08:00 ч. тази сутрин до второ нареждане, временно се преустановява преминаването на лица и МПС през Граничния пункт Брегово, като трафикът за и от Сърбия се пренасочва към Връшка чука и Калотина.

Забраната за преминаване се отнася и за ГКПП Олтоманци и ГКПП Стразимировци.
На границата с Румъния на ГКПП „Видин-Дунав мост“ и на „Кардам“ трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили, съобщават още от МВР.
Чуждите граждани, включително и български, пътуващи за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, независимо от типа транспорт, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна карантина.

Товарните превози над 3,5 тона са освободени от наложените ограничения на движението. Гореспоменатите мерки и ограничения ще се прилагат и върху морските и речните превози.

Сподели в социалните мрежи