logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Инициатива на „Единни за промяна“ в помощ на възрастните и хора в рисковите групи

Уважаеми съграждани,
Гражданско обединение „Единни за промяна“ стартираме доброволческа инициатива в помощ на всички наши съграждани, които попадат в рисковите групи застрашени от коронавируса. Най-уязвими са възрастните хора, а много от тях в момента са сами и се нуждаят някой да им напазарува.
Ние се организираме на доброволчески принцип, за да помогнем и да доставим необходимите хранителни продукти и лекарства до домовете на онези възрастни хора, за които няма кой да се погрижи.
Щабът за помощ е насочен към по-възрастните и онези в рисковите групи, които не трябва да се редят на опашки за хранителни стоки и трябва да спазват изключителни предпазни мерки. Ние ще направим това вместо тях.
Защитата на най-уязвимите трябва да е основен приоритет на нашата общност.
От утре 16 март /понеделник/ може да подавате заявки за помощ свързана с пазаруване на хранителни стоки и лекарства за възрастни, живеещи сами хора на следните телефони:
0886063459 – отговаря Светлана Стойкова
edinnizapromiana@gmail.com
0898752409 – отговаря Елеонора Петрова
ddfvidin@gmail.com
След уточняване на адресите и необходимите продукти, ще се свържем с всеки нуждаещ се, за да уточним кога може да бъде направена доставката.
Заявките ще бъдат обработвани в рамките на един работен ден и доставяни на следващия, като ще бъдат спазвани всички превантивни мерки, така че хората, които ги получават да бъдат максимално защитени.
Офисът на „Единни за промяна“ ще работи от 9.00 до 17.00 и всеки, който е здрав, не попада в рискова група и желае да се присъедини към инициативата, може да го направи.
Приятели, усилията ни сега трябва да бъдат насочени към забавянето на разпространението на заразата и осигуряването на условия, за да може медицинският персонал да си върши работата.
Не трябва да сме лекомислени! Трябва да сме изключително отговорни към себе си, към родителите си, към нашите баби, дядовци, към приятелите и колегите си.
Нека бъдем дисциплинирани и да не забравяме какво ни прави хора!
Сега повече от всякога трябва да бъдем единни!

Сподели в социалните мрежи