logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Разкриха авторите на посегателството от църквата „Св. Димитър“ във Видин

Полицейските действия са осъществени под надзора на прокуратурата в рамките на образуваното по случая досъдебно производство
В резултат на денонощната упорита работа на полицията и прокуратурата във Видин са разкрити и задържани извършителите на кражбата, осъществена в нощта срещу 25 април, от храма „Св. Димитър“ в центъра на града.
Служителите на РУ-Видин предприемат незабавни действия след получения сигнал от църковен служител на 25 април в 8.30 часа. При огледа на местопроизшествието разследващите констатират взломяване на катинара от входната врата, кражба на метален непрестолен кръст и паричните суми от четири дарителски кутии.
В хода на проведените оперативно-издирвателни и процесуално следствени действия, под ръководството на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура-Видин, авторите на посегателството – 32-годишен от Дунавци и 44-годишен от Лом, са разкрити и задържани. В апартамент в града, обитаван от тях, разследващите открили и иззели сумата от 1539 лева, раница с 33.4 кг монети с различен номинал, метален кръст и други вещи, съотносими към разследването. Двамата са осъждани и криминално проявени, като единият е извършил деянието в условията на опасен рецидив.
На 30 април те са привлечени в качеството на обвиняеми по образуваното по случая досъдебно производство и задържани с прокурорско постановление за срок до 72 часа, а ден по-късно с определение на Районен съд – Видин на обвиняемите е наложена постоянна мярка „задържане под стража“.

В разговор с Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Даниил главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР гл.комисар Ивайло Иванов го информираха за извършените действия по разследването, довели до установяването и задържането на извършителите на престъплението.

Източник: МВР Видин

Сподели в социалните мрежи