logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Мощна буря във Враца нанесе много щети

През изминалата нощ поривите на вятъра достигаха до 90 км/ч, в резултат на което има повредени автомобили, счупени клони на дървета и прекъснати електрозахранващи кабели.
Най-сериозни са щетите по сградата на Военно окръжие, където покривната конструкция се отлепя от железобетонната плоча и разрушава напълно покрива на къща, намираща се в непосредствена близост до обекта. Още в 3.30 часа тази нощ, екипи на местната администрация, БКС, полиция, Пожарна безопасност и военни са били на мястото, като живеещите в къщата са изведени, а районът е обезопасен. Няма пострадали лица.
Вятърът е разрушил и част от покрива на кулата на хижа „Вестител“.
Своевременно бе свикан общинския кризисен щаб, където се взе решение за разчистване на елементите от покривната конструкция на сградата на Военно окръжие и остойностяване на щетите на частния дом. На семейството, което е пряко засегнато от бурята, е оказано пълно съдействие и при необходимост може да бъде временно настанено в общинско жилище.
Успоредно с това, екипи на БКС и Пожарна безопасност работят по отстраняване на счупените клони и паднали дървета в града. Дейностите ще продължат през целия ден.

Сподели в социалните мрежи