logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Учителите с консултации по телефона за готовността за първи клас на децата

По преценка на учителите в детските градини и училищата, където има предучилищни групи, те ще могат да провеждат консултации по телефона с родителите на хлапетата, за да се установи готовността им за първи клас.

Това става ясно от отговор на образователния министър Красимир Вълчев, относно приключването на учебното време за децата от четвърта подготвителна група.

Вълчев посочва, че е изпратено указание до регионалните образователни инспекторати какво трябва да предприемат. Съгласно него детските градини или училищата трябва да издадат удостоверение за задължително предучилищно образование на всички деца от четвърта предучилищна възрастова група. Това се случва на база наблюденията на педагозите до началото на извънредното положение. Ако учителите смятам, че хлапето има образователни дефицити, това също може да бъде отбелязано в документа. „При необходимост се вписват и препоръки да подкрепа през следващата учебна година.”, посочва Вълчев. Така учителите, които поемат детето в първи клас, ще се наясно къде ще трябва да му помогнат.

Сподели в социалните мрежи