logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Приключенски център откриват в Белоградчик

Идеи за незабравими емоции от новия Приключенски център – Белоградчик

С идеята да предложи не просто посещение, а незабравими изживявания в Белоградчик, се е захванал Евтим Стефанов от Агенцията за регионално развитие и Бизнес център – Видин.
В Приключенския център посетителите ще могат да си наемат гид за пешеходно обикаляне по различни тайнствени сакрални места около близките местности, като разберат любопитни факти за магичните скали, взирайки се в причудливите им форми или полягайки в някоя обредна ямка на хиляди години, зареждайки се от енергията на Земята.

Ако не им се ходи пеш, имат възможността да си наемат електрически велосипед и спокойно да разгледат района с колело. Това е първата гледна точка – на нивото на очите.
След това идва моментът в който могат да имат малко по-висока гледна точка – практикувайки конна езда, забавлявайки се със сафари джип по стръмните места или издигайки се от място с емблематичния балон за панорамен поглед.
Ако решат, предлагаме и следващата гледна точка – красотата на района отгоре. Разбира се, това става чрез истински полет с балон, който осигурява най-спиращите дъха гледки и завършва с тайнствена церемония, изненада за туристите, която включва пенливо вино от местна изба.
В Приключенския център се предлага богата информация за възможностите човек да дегустира от местните вина, които могат да се опитат само в района. Тайната на сортовете вино, които се предлагат от избите в района е не само полъхът от Дунав и специфичният крайбрежен климат по поречието, но и самите скали тук, в Белоградчик. Нагрявани от слънцето през деня, те акумулират топлина, която продължават да излъчват и през нощта и така гроздето зрее при относително непроменлива температура, придобива добра захарност и виното се получава с великолепен, отличителен вкус.
Все пак мястото е Приключенски център и се предполага, че ще има нещо, което ще вдига и адреналина. Такава например, е възможността за импровизирано състезание с драконови лодки в Рабишкото езеро за компании или група туристи или разходка с моторна лодка в сините води на Дунав. Изживяването е страхотно и обезопасено. За по-романтичните се предлага отвеждане до спокоен речен плаж, където да си отдъхнат, съзерцавайки красотата наоколо.
Към приключенските емоции добавяме и информацията къде може да се пробва мултимедийна стрелба с автентичен пистолет и пушка.

Източник на публикацията: severozapazenabg.com (интервю с Евтим Стефанов)

Сподели в социалните мрежи