logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Росица Кирова: Почтеността е преди политиката в моя живот и това няма да се промени

„Безотговорно е да бягаш, да се криеш или пък да отричаш направеното. Когато имаме очи само за лошото в животът ни няма как да се случват положителни неща. Да отричаш всичко напук без да предлагаш решения е диагноза. Благодаря на хората от Северозапада, които ме подкрепиха, благодаря и на онези, които не се опитаха да разберат защо да постъпваш почтено е важно за мен като човек. Богатството на света е в неговото разнообразие. Няма как да бъдем еднакви. Такива се опитваха да ни направят в един предишен строй. Ние и тогава бяхме различни.
Преди да бъдем политици на първо място трябва да сме хора. Политик може би никога няма да бъда, но ще бъда обществено ангажирана и ще правя всичко по силите си, за да може общността от която съм част, да се развива и решава проблемите си достойно. Правя го през целия си съзнателен живот, защото съм убедена, че това е мой дълг. В днешния свят достойнството и честта за съжаление не са на почит. И все повече са онези, които предпочитат да хулят и хвърлят камъни вместо да търсят отговори и решения. Аз отказвам да бъда такъв човек.

Да благодариш за удържана дума и за спазен ангажимент е въпрос на възпитание. Да лепиш етикети и да крещиш също. Не винаги лесните неща са правилни. Бих застанала срещу всеки министър-председател, който не се вслушва в исканията на хората от Северозапада и бих благодарила на всеки министър-председател, който признае, че гражданската енергия може и трябва да бъде коректив и въпреки противопоставянето направи онова, което е полезно за региона и страната.

Ще продължа напред и ще довърша онова, което започнахме заедно с „Единни за промяна“. Щастлива съм, че съм част от отбора на толкова много упорити, почтени и смели хора. Пожелавам си винаги да бъда обградена от такива.“

Може да видите целия разговор във видеото, където Росица Кирова бе гост в „Денят започва“ по БНТ 1.
https://bnt.bg/news/rosica-kirova-razbrah-ot-mediite-che-sam-otstranena-ot-partiyata-na-slavi-v269524-281778news.html

 

Сподели в социалните мрежи