logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Новата учебна година започва присъствено

Нито едно училище няма да остане затворено на 15-ти септември, уверяват от Министерството на образованието. Училищата вече имат набавени литри с дезинфектант, готови са и правилата, по които ще се учи.

Първи учебен ден на 15-ти септември ще има. Образователните експерти и училищата са готови с екшън план как да протече учебната година. И така – учениците задължително ще носят маска в общите части на училищата, спортът ще бъде на открито, а ако се наложи, обучението ще преминава в дистанционна форма.

Мерките за безопасност в училище ще започват още при входа – ще се преминава само след филтър, а видимо болните ще се връщат. А тази година дори на най-малките ученици ще се наложи да влязат в училище с маска.

Министерството на образованието и науката съвместно с Министерството на здравеопазването изработиха насоки за работа на училищата през учебната 2020-2021 година в условията на Covid-19.

Това е комплекс от общи (задължителни) и препоръчителни мерки и правила, въз основа на които всяко училище да направи своята комбинация и да осъществи най-адекватния избор от действия за превенция и реакция.

Насоките са публикувани на интернет страницата на Министерството на образованието: https://www.mon.bg/bg/news/3976

Сподели в социалните мрежи