logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Пътна полиция и АПИ с акция за облекчаване на трафика за празниците

В ход е нова полицейска акция, която ще продължи до 24 септември. Операцията на „Пътна полиция“ е във връзка с очаквания завишен трафик през почивните дни и около Деня на независимостта – 22 септември.

Очаква се много хора да напуснат столицата в почивните дни. Предприети са мерки за ограничаване на трафика. Всички екипи на „Пътна полиция“ ще бъдат разпределени по основните изходи на столицата. Създадена е организация да се регулира трафика, да се подпомага движението, както от Столична община, така и от „Пътна полиция“, съобщи инспектор Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция“, цитиран от БНТ.

На територията на страната Агенция „Пътна инфраструктура“ е взела всички мерки да се преустановят краткотрайните ремонти, които не са наложителни. „Прекратени са ремонти като изкърпване на платното,
поставяне на маркировки, подмяна на мантинели, косене на тревни площи, които не са наложителни. Те са спрени към момента, за да не възпрепятстват движението по пътищата“, поясни още инспектор
Близнаков. От днес до 25 септември у нас е в ход и операция „Пешеходец“ . Действията на екипите са насочени към установяване на нарушения, извършени от пешеходци – неправилно пресичане и внезапното навлизане на пътното платно, както и от водачи на ППС, които отнемат предимство на придвижващите се пеш. Друг акцент е недопускане на преминаване на червен светофар и от водачи, и от пешеходци.

Сподели в социалните мрежи