logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Пътуващият фестивал за изпълнителски изкуства „Квартална сцена“ пристига във Видин.

От 1 до 4 октомври театрални представления и детски ателиета ще радват Видинските деца. Събитията ще се съсоят пред Библиопощата, срещу Телеграфа, а при лошо време в залата на Симфониета, Видин. Входът е свободент!

В програмата са включени:
На 1.10 четвъртък от 17:30 ч. „Мишлето”, детски спектакъл на театър „Арт Ленд” – Куклен спектакъл без думи. Четири миниатюри за приключениенията на едно мишле. 18:30 Творческо телие „Кукли от прежда” с театър „Арт Ленд”
С помощта на математиката, с прежда и метър в ръка децата ще си направят кукла – плод на собственото им въображение. Заниманието ще даде възможност на малчуганите да приложат своите познания по смятане и ще им помогне по забавен начин да придобият нови.
На 2.10. петък от 17:30 „Хитрата лисанка”, детски спектакъл на фондация „Арте Вива” – Хитрата Лисанка си живее добре – хем си мързелува, хем си добрува! И винаги успява да се измъкне. Пътешества си от приказка в приказка и … изобщо не се притеснява, че предава най-добрия си приятел, че е несправедлива или безсърдечна. Но … „който хитрува, трябва да си пази опашката“. Ще успее ли Лисанка да я опази? Ще замете с нея пак следите или ще си получи заслуженото? В драматизацията са включени приказките: „Болен – здрав носи“, „Три хитринки“, „Косе – Босе“, „Врабчето и Лисицата“ и „Вълкът и Лисицата“. От 18:30 Творческо ателие „Куклена ферма” с Малка театрална компания. Зад това странно име се крие умението да превърнеш най-обикновен зеленчук в марионетка – една от най-пленителните театрални кукли. В ателието участниците ще научат как с няколко лесни за изпълнение стъпки, могат да сторят това и ще изработят първите си кукли. Внимание, ателието е само за деца и възрастни, които поне за малко могат да забравят принципа „Не си играй с храната!”.
В Събота от 10:30 „Каквото направи дядо, все е хубаво”, детски спектакъл на Малка театрална компания. Една история за най-хубавото нещо в живота – любовта. „Каквото дядо направи” е спектакъл, предназначен за цялото семейство. В него зрителите ще могат да видят различни видове кукли – естрадни, мимиращи и ипровизирани – което прави представлението още по-пъстро и атрактивно.
В 11:30 „Творческа рециклажница”, ателие с Малка театрална компания
В това занимание децата, с помощта на аниматорите, своите родители и най-вече силата на собствената си фантазия, ще изработват кукли и различни театрални реквизити от материали, вече изпълнили основната си функция и предназначени за изхвърляне. Целта на ателието е да представи „ненужните отпадъци”, като потенциален ресурс за игра и развитие на творческото мислене.
В неделя от 10:30 „Супер отряд “Г.О.Т.И.Н.”, детски спектакъл на театър „Паник Бутон”
Началото е с авторски песни на Константин Кучев – Косьо. Следва детски спектакъл: “Супер отряд “Г.О.Т.И.Н.”, в който две смели деца ще се справят геройски с едно Боклучено Чудовище. А за финал – творческо ателие, вдъхновено от постановката. От 11:30 Творческо ателие за изработка на чудовища с театър „Паник Бутон”С помощта художник и своето чудесно въображение, децата ще могат да пресътворят персонажите от спектакъла и да си ги отнесат у дома.

Сподели в социалните мрежи