logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Наградиха победителите в Ралиспринт „Вида 2020“

На церемонията, която се проведе на сцената на летния театър в крепостта „Баба Вида“, бяха връчени отличията на екипажите, преодолели най-бързо четирите етапа на международното автомобилно състезание – III-ти кръг от националния шампионат. Надпреварата бе организирана от Община Видин и АСК „Жико Моторспорт“. С оглед на епидемичната обстановка и разпоредените мерки, спортната проява премина без публика.

Първо място в генералното класиране на Ралиспринт „Вида 2020“ заеха миналогодишният шампион Мирослав Ангелов с навигатор Георги Гаджев, от АСК „Мегапорт“. На втора позиция се наредиха Антон Титов с навигатор Динко Георгиев, също от АСК „Мегапорт“, а трети станаха Денис Станчовски с навигатор Явор Брънков, от СК „Автоцар Рали Сервиз“. Те си разделиха наградния фонд от 5000 лв., осигурен от Община Видин, като победителят в ралиспринта получи 2500 лв., а класиралите се на второ и трето място – съответно 1500 лв. и 1000 лв.

В отборното класиране първи стана АСК „Мегапорт“. На втора позиция се нареди „Старт М Криводол“, а трети стана видинският АСК „Жико Моторспорт“.

Специални награди – плакети за спомен от състезанието във Видин, бяха връчени на участниците от Сърбия и от Румъния. Плакет получи и Ивайло Здравков от АСК „Жико Моторспорт“, за когото това бе дебютно състезание.

Източник: Община Видин

Сподели в социалните мрежи