logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Литийни шествия за изцеление от COVID 19 във Видинската епархия

В центровете на Духовните околии в епархията ще бъдат проведени Литийни шествия за призоваване Божията помощ за изцеление на страдащите и избавяне от болестта COVID 19.

Днес в престолния за епархията гр. Видин, след архиерейска света Божествена Литургия в Катедралния храм „Св. Димитър Солунски“, от 11:30 часа, пред храма ще бъде отслужен водосвет.

В 12:00 часа, при биенето на църковните камбани Литийното шествие ще се отправи по ул. „Цар Симеон Велики“ към МБАЛ „Св. Петка“, където ще бъдат отправени молитви за здраве, изцеление и помощ при лечението на болните. Литията ще продължи по маршрут: ул. „Цар Михаил III Шишман“, ул. „Казармена“, ул. „Баба Вида“, ул. „Цар Иван Срацимир“, площад „Бдинци“, ул. „Градинска“, ул. „Екзарх Йосиф“ и ще завърши в Катедралния храм „Св. Димитър Солунски.“

Литийните шествия ще бъдат проведени при спазване на всички противоепидемични мерки. От Видинската митрополия приканват православните християни в епархията да вземат участие в тях.

„Нека в дните на пост усърдно се помолим Бог да прояви Своята велика милост към всички страдащи, към лекуващите, управляващите и всички, които се трудят при сегашната усложнена от епидемията обстановка и ни даде благополучно избавление от болестта за наша телесна и духовна полза и спасение“, призовават от Видинската митрополия

Снимката е илюстративна

Сподели в социалните мрежи