logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Заради въведените противоепидемични мерки Община Видин няма да организира Коледна програма

По традиция в навечерието на празника Никулден започват и проявите, свързани с посрещането на Коледа и Нова година. В усложнената обстановка заради COVID-19 и с оглед спазване указанията в заповедта на министъра на здравеопазването от 25.11.2020 г., тази година Община Видин отменя предвидените събития. Целта е да не се създават предпоставки за събиране на повече хора и условия за разпространение на заразата, съобщават от община Видин.

Въпреки тежката ситуация, за да създаде празнична атмосфера и да вдъхне надежда на хората, Общината ще украси голямо коледно дърво на площад „Бдинци“. Без да бъде проведено обаче специалното тържество, което събира стотици деца около елхата.

Няма да се състои и обичайното литийно шествие в Деня на св. Николай Мирликийски Чудотворец – 6 декември, което се организира съвместно с Видинска света митрополия, Пристанище Видин и Сдружение „Усмихни се с нас“. На празника в едноименната църква в града ще бъде отслужена тържествена света литургия и запалено корабното кандило. Службата ще бъде отворена за вярващите, при строго спазване на противоепидемичните мерки.

Снимка: Община Видин

Сподели в социалните мрежи