logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Учители съветват родители как да се справят с дистанционното обучение

Как да се справим с дистанционното обучение – това е инициативата на Академия за родители и фондация „Заедно в час“. Уебинарът “Съвети от учители за родители“ ще се проведе днес от 14 часа. Събитието е с безплатен достъп. Ситуацията е и предизвикателство, и възможност – както родителите да припознаят партньорството си с учителите като нещо ценно, което може да остане и след като приключи онлайн обучението, така и учениците да развият умения за самостоятелно учене. Мила Иванова, специалист „Развойна дейност“ в „Заедно в час“, ще сподели практични съвети за родителите във връзка с дистанционното обучение на децата.

Ще бъдат засегнати темите: Грижа за себе си (съвети за това как родителите да поддържат емоционалното, психическо и физическо състояние); Режим, условия, ритъм на учебния ден; Норми и очаквания от ученика; Помагайте без да пречите; Поощрявайте усилията (каква обратна връзка е полезна и каква не); Подпомагайте освен академичното и социално-емоционалното развитие. От фондацията ще се опитат да отговорят как учат децата, как работи мозъкът, какво помни, колко време е оптимално за учене, какво не работи за тях. Ще засегнат и как да се справим с недостатъците на на дистанционното учене, как мотивираме детето да учи/пише домашни самостоятелно, как да си почива и как да преценим кога помагаме и кога всъщност пречим на ученето на детето.

Фондация “Заедно в час” е създадена през 2010 г. и работи за осигуряването на равен достъп до качествено образование на всяко дете в България. За тази цел организацията развива нови учители, подкрепя училищни екипи и изгражда партньорства за въвеждането на добри практики в образователната система.

Сподели в социалните мрежи