logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Приключи ремонтът на отсечката Дъбова махала – Монтана

Над 15 млн. лв. от ОПРР са инвестирани в рехабилитацията на 30 км от път III-112 Дъбова махала – Монтана, съобщават от АПИ.

С издаването на разрешението за ползване завърши ремонтът на 30 км от път III-112 Дъбова махала – Монтана. Проектът е финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Инвестицията е за над 15 млн. лв.

Третокласният път е основна връзка на селата Студено буче, Доктор Йосифово, Смирненски, Славотин и Дъбова махала с Монтана, Лом и Видин, както и с пристанище Лом и ферибота Видин – Калафат. Участъкът е алтернативен маршрут на път I-1 Видин – Монтана, част от коридор №4 от трансевропейската транспортна мрежа (TEN-T).

Основно ремонтирана е отсечката от началото на село Дъбова махала до пътната връзка с околовръстния път на Монтана. Подменена е асфалтовата настилка на общо 30 километра в 4 участъка от третокласния път, ремонтирани са 4 мостови съоръжения, реконструиран е мостът в с. Доктор Йосифово, който е с уширен габарит и нова връхна конструкция, изградени са и 4 кръстовища. Участъкът е с нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи и знаци.

Финансирането от Европейския съюз е 13 169 113,36 лв. с ДДС. Националното съфинансиране е 2 323 961,18 лв. с ДДС.

Сподели в социалните мрежи