logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

Деца твориха за благотворителност във Видин

Млади художници твориха с благотворителна цел в конкурса за картичка „Коледни чудеса“, организиран от Общинския съвет по наркотичните вещества във Видин, която ще подпомогне деца и младежи в неравностойно положение.

В конкурсът участваха ученици от 1 до 12 клас. Тяхната задача бе да измайсторят красиви коледни картички с пожелания. За да подкрепят инициативата, първи дариха видинските общински съветници Картички си купиха и много граждани, посетили сградата на Общинската администрация.

Със събраните средства ще бъдат осигурени книжки и лакомства, които ще зарадват за Коледните празници децата и младежите, настанени в услуги от резидентен тип на територията на Община Видин.

Участниците в конкурса се състезаваха в три възрастови групи: от 1 до 4 клас, от 5 до 8 клас и от 9 до 12 клас. Творбите бяха оценени от жури, което определи награди за победителите в трите групи, а на всички участници ще бъдат връчени грамоти.

Така идеята на конкурса обедини енергията и желанието на много хора – деца и възрастни, да сътворят добро в навечерието на Рождество Христово.

Сподели в социалните мрежи