logo edinni.bg
slogn logo edinni.bg

БЧК започва информационна кампания за COVID-19

Българският Червен кръст стартира мащабна информационна кампания за COVID-19 под надслов „Направи го за тези, които обичаш“. Тя ще се проведе в периода януари – март 2021 г., а целта ѝ е да продължи да подчертава важността от спазването на противоепидемичните мерки, да предоставя надеждна информация на българските граждани и да се бори с фалшивите новини.

Като част от информационната кампания ще бъдат реализирани серия активности, сред които и онлайн събития, с цел постигане оптимална информираност на обществото. Името на кампанията „Направи го за тези, които обичаш“ е избрано неслучайно и цели да провокира лична и емоционална ангажираност на всеки гражданин с изпълнението на противоепидемичните мерки, за да предпази близките си.

Към момента по програмата „Дейности в отговор на COVID-19“ са предоставени над 30 000 хигиенни пакета, съдържащи и предпазни средства, 2 500 творчески пакета за деца в социално уязвима ситуация са в процес на раздаване и са проведени стотици сесии за промоция на хигиената и правилна употреба на предпазни средства.

„В БЧК вярваме, че само заедно като общество можем да се справим с днешната предизвикателна обстановка. Затова и стартираме информационната кампания „Направи го за тези, които обичаш“ като част от мащабната ни програма „Дейности в отговор на COVID-19“, за да мотивираме повече хора да спазват мерките и да се пазим взаимно – заяви акад. Христо Григоров, председател на БЧК. През цялата си история Българският Червен кръст винаги е помагал на хората и на институциите. Днешната глобална ситуация не е изключение и вярваме, че заедно ще успеем.“

Освен дейности в отговор на пандемията от COVID-19 Българският Червен кръст продължава да изпълнява своите дългосрочни програми, чрез които подпомага едни от най-уязвимите групи в обществото.

Сподели в социалните мрежи